Ozark is a portfolio theme designed for all types of creative websites. It was built based in the latest trends in design style and typography choices.

Address

63739 Street B:9 City, Country

Phone

1-900-333-333

Email

ozark@gradastudio.com

Jarní probuzení

.

Pokud použijeme paralelu z přírody, přes zimu se energie, míza u stromů stahuje do centra, jádra, ke kořenům, aby se tam uchovala. Na jaře pak zase tato energie putuje směrem ven a rozlévá se do celého systému. Jsme příroda a tak i u nás to probíhá podobně.

Je spousta cest, jak takové rozproudění energie podpořit. Jednou z nich je i dynamická meditace.

Pomáhá rozproudit energii,

zbavit se vnitřních nánosů, 

očistit mysl, probudit kreativitu

a ve svěžesti vstoupit do jarního plodného období.

Tuto meditaci pro moderně zahlceného člověka (rozuměj člověka, který nežije v ústraní) vytvořil Osho. 
Je to cesta, díky které se dostáváme skrz vrstvy zahlcenosti, starých vnitřních vzorců do ticha, klidu, uvolněnosti. Dýchání, skákání, křičení jsou prostředky, které nás vedou skrz nánosy –  abychom okusili ticho, klid.

Cesta ke vnitřní svobodě, bdělosti.

Oshova dynamická meditace trvá jednu hodinu a má pět fází. Je to individuální prožitek, takže můžete zapomenout na ostatní kolem sebe a mít po celou dobu zavřené oči nebo použít šátek. Tuto meditaci je nejlepší provádět s prázdným žaludkem a ve volném pohodlném oděvu.

1.fáze: nepravidelné a zrychlené dýchání nosem, 2.fáze: katarze – uvolnění všeho, co je třeba odložit, vyjádřit, 3. fáze: skákání a mantra hu, 4.fáze: ticho, meditace, 5.fáze: oslava tancem.